Entreeopleidingicoontje entreeopleiding

Heb je geen vooropleiding? Dan kun je de entreeopleiding volgen. Deze opleiding bereidt je voor op de arbeidsmarkt. Of op doorstroming naar een MBO-opleiding op niveau 2. Met de entreeopleiding ontwikkel je de belangrijkste vaardigheden die je nodig hebt voor een baan. De opleiding duurt 1 jaar. Met de Entreeopleiding haal je MBO-opleiding op niveau 1. Het is een brede opleiding voor mensen die het liefste met hun handen werken en graag leren in een praktijkomgeving. Je leert algemene vaardigheden die je nodig hebt als je in een bedrijf aan de slag gaat als werknemer. Maar je kunt dus ook doorstromen naar niveau 2. De Entreeopleiding bereidt je voor op assisterende functies op de arbeidsmarkt. Je krijgt onderwijs op school en in de beroepspraktijk. Daarbij krijg je intensieve (individuele) coaching en loopbaanbegeleiding.

 

studenten- entreeopleiding Milan.jpgToelatingseisen entreeopleiding

Om een entreeopleiding te volgen, moet je voldoen aan de volgende voorwaarden:

  • je bent op 1 augustus 2016 minimaal 16 jaar oud
  • je kunt niet toegelaten worden tot een opleiding op de niveaus 2, 3 en 4.

Kenmerken entreeopleiding

De entreeopleiding bereidt je voor op assisterende functies op de arbeidsmarkt. Je krijgt onderwijs op school en in de beroepspraktijk. Daarbij krijg je intensieve (individuele) coaching en loopbaanbegeleiding.

Na de entreeopleiding

Na uiterlijk 4 maanden maken we voor jou een studieadvies op. Tegelijkertijd kijken we of je liever naar werk gaat of verder gaat leren op niveau 2. Samen met jou kijken we wat het beste bij je past.

Keuzedelen
Kosten
Aanmelden

banner contact MBO.jpg

Richtingen

Je kunt kiezen uit vier richtingen:

Testimonial

Sven Lunter, Entreeopleiding Plant & Groen


"Ik wil later graag op een camping werken. Mijn passie is namelijk om lekker buiten bezig te zijn, bootjes te verhuren en de gasten goed van dienst te zijn. Op een camping heb je dat allemaal. Het is niet steeds hetzelfde werk, maar erg variërend.

Tijdens de opleiding heb je naast de algemene vakken, zoals Nederlands en rekenen, ook nog een praktijkvakmiddag. Tijdens deze middag ga je bijvoorbeeld langs bij stagebedrijven van klasgenoten om van elkaar te leren. Daarnaast loop ik tot het einde van het schooljaar drie dagen in de week stage bij de Potten in Sneek, een watersportcamping. In de zomer hebben ze me daar een vakantiebaan aangeboden. Dat was erg mooi meegenomen!"