Projecten

Nordwin College is actief in een aantal KA2 projecten van Erasmus plus. Dit zijn projecten waarbij meerdere onderwijsinstellingen en organisaties actief zijn om gezamenlijk materiaal te ontwikkelen. Voor meer informatie over de huidige projecten klik op het menu aan de linkerkant. 

Nordwin College heeft Kyera College in Oeganda geadopteerd. We verzorgen een 4 tal trainingen aan het management en leerkrachten . Doel van de trainingen is het aanleren van actieve lesvormen, schoolmanagement en ondernemingsplannen. In maart 2018 gingen naast managers en docenten ook studenten van Nordwin College mee om gezamenlijk met Oegandeses studenten ondernemingsplannen te schrijven. De laatste training wordt verzorgd in het najaar van 2018. Nordwin College heeft een microkredieten fonds opgericht wat starters kunnen gebruiken bij het opzetten van hun onderneming in Oeganda. Check de post van facebook

Verder is Nordwin College aktief in een aantal landentafels.

Landentafels

Het groene onderwijs heeft zich verenigd in landentafels. Landentafels worden georganiseerd rondom een gastland en zowel de WUR, Hogescholen als MBO scholen die actief zijn in betrokken landen werken hierin samen. Nordwin College is actief in de landentafels Ethiopie, Indonesia en Roemenie.

Landentafel Roemenie

Nordwin College is naast WUR, HVHL en Helicon betrokken in de landentafel Roemenie. Nordwin College heeft samen met HVHL een 0-meting verzorgd mbt vocational education in Roemenie. Nordwin College gaat daarnaast samenwerken met Eelke Wiersma van Careel bij het opzetten van een vocational college in Cluj-Napoca.

Landentafel Ethiopie

Nordwin College is betrokken in de landentafel Ethiopie met DTC, HVHL, WUR, Wellant, Aeres, HAS den Bosch en Icra. Er is een Tailor-made training programme (TMT)  goedgekeurd in het Netherlands fellowship programmes (NFP). Nordwin College heeft in het voorjaar 2018 een week een cursus zuivel aangeboden op een vocational college in Ethiopie.

Landentafel Indonesia

Nordwin College is samen met WUR, HVHL, AOC oost en Aeres actief in een Innocap project in Indonesia. Het omvat het opzetten van curricula voor vocational colleges. Nordwin College gaat een cursus verzorgen in Indonesia.